Bedrijven schermafbeelding-2016-11-15-om-16-27-06

Published on november 15th, 2016

0

Auto zoeken in Duitsland

Een auto kopen in Duitsland is zeer populair. De voornaamste reden hiervoor is dat de prijzen van auto’s in Duitsland een stuk lager liggen. Daarbij komt dat de uitvoeringen van de Duitse auto’s over het algemeen luxer zijn en dat het aanbod, vooral van jongere occasions, een stuk hoger is dan in Nederland. Maar hoe zoek je nou een auto in Duitsland?

Reguliere occasion-websites
Een auto zoeken in Duitsland kan het snelst en gemakkelijkst via het internet. Op diverse gespecialiseerde sites bieden zowel particulieren als bedrijven hun auto’s aan. Het is een kwestie van: merk en model invoeren, eventueel jaartal, aantal kilometers, de prijs die je ervoor over hebt en de regio waarin je zoekt. De opties komen er dan vanzelf uitrollen. Vervolgens kun je dan contact leggen met de aanbieder en afspraken maken voor bezichtiging en eventueel aankoop. De bekendste sites op dit gebied zijn: mobile.de en autoscout24.de.

Websites van merkdealers
Vrijwel alle merkdealers in Duitsland hebben een eigen site waarop de zogenaamde “gebrauchtwagen” staan. Het voordeel van aankoop via de site van een merkdealer is dat je ervan uit mag gaan dat je een betrouwbare en veilige aankoop doet. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat dat bij een merk-onafhankelijke dealer niet zo zou zijn, maar via de merkdealer is het net even ietsje veiliger.

Jahreswagen
Bijzonder populair zijn de zogenaamde Jahreswagens. Dit zijn auto’s die rechtstreeks van de fabriek komen en waar medewerkers in gereden hebben. Deze wagens zijn gemiddeld een half tot anderhalf jaar oud en hebben weinig kilometers op de teller. Deze auto’s zijn te vinden op zowel reguliere websites, als die van merkdealers.

Een Duitse auto importeren
Als je een auto in Duitsland hebt gevonden dan moet je hem nog importeren. Na de aankoop moet je hem eerst in Nederland zien te krijgen. Je kunt dit bijvoorbeeld via een autotransport doen. Vervolgens breng je de auto naar de RDW waar hij gekeurd en op kenteken gezet wordt. Dan moet je nog langs de douane om de auto in te klaren en (eventueel resterende) BPM te betalen. Er zijn diverse ondernemingen die het importeren van de auto voor je kunnen regelen. Hier hangt uiteraard wel een prijskaartje aan, maar het kan je ook een hoop rompslomp schelen. Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑