Bedrijven Schermafbeelding 2016-07-13 om 09.19.30

Published on juli 13th, 2016

0

Camerabeveiliging – VAN DEN BROEK

Beveiligingscamera’s kunnen van grote waarde zijn voor bij je woning of bedrijfspand. Wanneer je deze camera’s wil aanschaffen dan moet je altijd als eerste ten rade gaan waarvoor je ze wil gebruiken. Voor kleine zaken zoals het opletten op uw huisdieren of kinderen hoef je namelijk geen peperdure camera kopen, maar voor het beveiligen van de woning of een bedrijfspand is een kwalitatief goede beveiligingscamera wel erg belangrijk.

Belangrijke factoren waaraan beveiligingscamera’s moeten voldoen
Je kan voor zowel binnen als buiten beveiligingscamera’s aanschaffen, maar belangrijk is dan wel dat deze aan een aantal voorwaarden voldoen. De buitencamera’s moeten bestand zijn tegen alle weersinvloeden en daarnaast is een goede verlichting van belang. Bij camera’s die binnen hangen is het tegenlicht de belangrijkste factor, waarbij de camera een Wide Dynamic Range moet hebben om zo niet verblind te worden. 

Diverse beveiligingscamera’s met eigen kenmerken
Er zijn verschillende soorten en typen beveiligingscamera’s verkrijgbaar, die allemaal hun eigen kenmerken hebben. Zo heb je bijvoorbeeld de dome camera, die bestand is tegen vandalen en daardoor moeilijk te saboteren is. Niemand kan ook zien waarop de camera gericht staat. De bullet camera zit in een koker geplaatst en biedt meer ruimte voor de lens en de infrarood verlichting. De cube camera is uitermate geschikt om binnen te gebruiken. Deze compacte kubus camera is een camera die van alle markten thuis is en ook voorzien is van een microfoon en luidspreker. Met de 360 graden beveiligingscamera’s heb je een maximaal bereik, doordat deze alles kan zien. Denk er daarbij wel aan dat je deze camera niet plaatst in de buurt van obstakels of dode hoeken.

Zorg dat de randzaken rondom camerabeveiliging kloppen
Wanneer je gebruik gaat maken van camerabeveiliging is het belangrijk dat de camera’s goed zijn ingesteld. Hierbij moet je onder andere denken om de dag en nachtmodus en tegenlicht instellingen. Ook de WDR functie en de de infrarood instellingen zijn uitermate belangrijk. Door de camera’s goed in te stellen heb je namelijk sneller de kans om de daders op heterdaad te betrappen. Bij een bedrijf is het ook handig om gebruik te maken van voip telefonie. Dit is namelijk niet locatie afhankelijk en zorgt voor een beter en sneller bereik tijdens een inbraak. 

 

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑