Bedrijven schermafbeelding-2016-11-17-om-12-23-30

Published on oktober 14th, 2016

0

Data Design Systeem


DDS, de marktleider in CAD/BIM software heeft met hun nieuwste programma DDS-CAD 12 de standaard weer wat hoger gelegd. De OPEN BIM format heeft verbeteringen doorgevoerd op een aantal punten zoals een compleet nieuwe clashdetectie-engine, een nieuw storey port concept dat het ontwerpen van meerdere verdiepingen van kabels, kabelstrengen en kabelsystemen enorm vergemakkelijkt en het maken van automatische systeemschema’s van  grond- en noodverlichting, branddetectie en datanetwerkschema’s. Daarnaast is het optimaal mogelijk gebruik te maken van visualisatiefilters om modelinformatie gedetailleerder te analyseren en zijn er nieuwe mogelijkheden voor het maken en veranderen van annotaties (verklarend woordgebruik) om je documentatie te optimaliseren.

DDS-CAD modules
DDS heeft 6 verschillende CAD modules voor de bouw, waarbij de hoofdmodule Building is. Mechanical en Plumbing werken veel samen, PV is toegespitst op zonne-energie en Electrical  op alles dat met het aanleggen van elektriciteit te maken heeft. Als laatste is er de module DDS-CAD Viewer.

Building, de basis
Dit is de basis module van de andere modules. Alle MEP modules zijn gebaseerd op building waardoord deze specificaties van een gebouw herkent en berekent en data kan leveren voor derde partijen zoals bijvoorbeeld facilitair management.

Mechanical en Plumbing, een samenwerkingscontract
Alle ontwerpen in een gebouw die te maken hebben met leidingwerk en ventilatie ontwerp je met Mechanical en Plumbing. Toepassingen zijn onder andere geïntegreerde berekeningen voor warmteverlies, leidingdimensionering voor verwarming, drinkwater en riolering, alsook voor mechanische ventilatie, drukverlies en luchtverversing.

Electrical, veel toepasbaar
Voor complete elektrische ontwerpen voor gebouwen, als ook toepasbaar bij de module PV. Electrical heef een een standalone 3D module voor het maken van externe bliksembeveiligingssystemen. Doordat deze module is ontwikkeld in samenwerking met OBO Betterman en DEHN staan hun producten in de database.

PV (Photo=licht, Voltaic=elektriciteit)
Deze module ontwerpt wat je wil en waar je wil op het gebied van zonnepanelen in zowel 2D als 3D en helpt je de opbrengst van je installatie te berekenen door het integreren van het programma Polysun Inside.

DDS-CAD Viewer, bekijk en pas aan
Met dit gratis te downloaden programma print je je modellen en pas je ze aan of zet je je modellen om in een ander bestandsformaat. Daarbij kun je real time rendering toepassen voor optimale samenwerking met een andere partij.

DDS verzorgt uitgebreide introductie trainingen op locatie en online trainingen vanaf minimaal één uur en heeft daarbij een uitgebreid support system. Ook kun je gebruik maken van het support- en onderhoudscontract voor prioriteit support.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑