Bedrijven schermafbeelding-2016-10-26-om-10-27-28

Published on oktober 26th, 2016

0

Neutrik OpticalCon kabels, kwaliteit in huis

We leven in het digitale tijdperk en overal waar digitale signalen moeten worden verzonden heb je glasvezel kabels nodig. Denk bijvoorbeeld aan televisie-, en radio uitzendingen en aan concerten en het gebruik van deze kabels is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Neutrik produceert glasvezel kabels die speciaal in die situaties kunnen worden gebruikt.

Applicaties

Glasvezel kabels zijn dus nodig in elke situatie waar digitale signalen moeten worden doorgestuurd. En tegenwoordig zijn dat er veel, neem bijvoorbeeld netwerk transmissies en HD video transmissies. Omdat er meerdere signalen door één kabel kunnen heb je ook minder kabels nodig. Het grootste probleem met glasvezel kabels is dat ze erg breekbaar zijn en gevoelig voor stof. Hardhandig gebruik en draaien kunnen ze ook niet goed hebben. Dit is niet gunstig als je ze gebruikt tijdens bijvoorbeeld een concert of een televisie opname en hierdoor was de levensduur van die kabels ook nooit lang. Neutrik heeft daarom een serie kabels ontworpen die wel tegen een stootje kunnen.

Neutrik kabels

In 2005 heeft Neutrik de OpticalCon DUO serie glasvezel kabels op de markt gebracht met als doel een oplossing te vinden voor de bovengenoemde problemen. Deze kabels met twee kanalen zijn ontworpen om tegen een stootje te kunnen en problemen met stof tegen te gaan. Ze worden nu vooral gebruikt voor audio- en video uitzendingen bij televisie en radio en ook voor lichtshows bijvoorbeeld voor een concert. De OpticalCon Quad kabels hebben vier kanalen en zijn vooral voor buiten uitzendingen erg geschikt. Met 12 kanalen zijn de nieuwe OpticalCon MTP kabels erg geschikt voor apparatuur met meerdere kanalen wederom in de professionele radio- en televisie werelden. De kabels van Neutrik zijn niet alleen sterk en duurzaam, ze kunnen ook krachtige signalen sturen op meerdere kanalen tegelijk.

Neutrik

Neutrik werd in 1975 opgericht in Duitsland en zijn sindsdien gegroeid tot de hoofdproducent van elektrische en elektronische verbindingen. Al 40 jaar lang streven ze er naar om innovatieve producten te produceren met gebruik van de allerlaatste technische kennis. Nu zijn ze de wereldleiders in het ontwerpen en produceren van audio-, coax-, power-, en circulaire kabels. Het uitgebreide assortiment wordt internationaal gebruikt en bevat onder andere stekkers, luidspreker connectoren en glasvezelkabel systemen.

In de wereld van digitale transmissie hebben de OpticalCon kabels van Neutrik een doorbraak betekend en het is dus ook geen wonder dat ze in professionele situaties waar veel van een kabel wordt gevraagd nog steeds het meest gebruikt worden.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑