Bedrijven Schermafbeelding 2016-05-12 om 09.58.25

Published on mei 12th, 2016

0

Nieuwe dakbedekking aanleggen?

Helaas gaan daken niet een eeuwigheid mee. Na verloop van tijd kan de dakbedekking gewoon op zijn, en is het zaak deze te vervangen door dakbedekking in goede conditie. We vroegen een dakdekker Almere wat precies de meest voorkomende variant van dakbedekking is, en zullen daar hieronder kort iets over zeggen.

Bitumen dakbedekking

Bitumen dakbedekking is het meest gebruikte materiaal om tegenwoordig daken waterdicht te krijgen. Dat is zeker niet zonder reden. Bitumen is een heel duurzaam materiaal. Daken die met Bitumen bedekt zijn, kunnen vele tientallen jaren meegaan. De werkelijke levensduur is in de praktijk altijd heel lastig vast te stellen. Zo is de frequentie waarmee het onderhoud wordt uitgevoerd van groot belang, maar ook aan welke weersomstandigheden het dakleer wordt blootgesteld.

Een ander voordeel van Bitumen is dat het eenvoudig te verwerken is en gemakkelijk waterdicht is te krijgen. Een vierde en laatste voordeel is dat Bitumen goed tegen de UV straling van de zon kan, wat de levensduur sterk bevordert.

Kosten nieuwe dakbedekking aanleggen

Het is heel lastig om aan te geven wat het kost om een dak met oud Bitumen te vernieuwen en deze van nieuwe dakbedekking te voorzien. Om toch een indicatie te kunnen geven kunt u uitgaan van circa € 50,- per vierkante meter. Hierbij gaat men uit van een prijs voor een gemiddeld oppervlak en inclusief de kosten voor montage en natuurlijk de btw. Voor dit bedrag wordt het nieuwe materiaal over het oude heen gelegd, en wordt het oude materiaal dus niet verwijderd. Wanneer je dat materiaal ook kwijt wil, betaal je ongeveer € 25,- per vierkante meter meer, waardoor de kosten op € 75,- per vierkante meter komen.

Theorie en praktijk

Bovengenoemde prijzen zijn een indicatie van de prijzen zoals die doorgaans gelden. In de praktijk zijn de verschillen echter vaak enorm groot. Het is eerder uitzondering dan regel dat er forse verschillen tussen de offertes van diverse aanbieders worden gevonden. Je kunt dit effect neutraliseren door meerdere offertes op te vragen bij diverse dakdekkers. Je krijgt zo een goed beeld van wat een goede prijs is voor jouw project zodat je zeker weet dat je niet teveel betaalt.

Zelf doen?

Er zijn handige klussers die het leggen van dakbedekking liever zelf doen. Dat is begrijpelijk omdat je hiermee flink wat geld kunt besparen. Het is echter de vraag of dit zo handig is. Dakbedekking gaat vaak tientallen jaren mee, waardoor de kosten per jaar wel meevallen. Bovendien kunnen de kosten flink oplopen als de klus niet goed wordt uitgevoerd. Het hele project moet dan immers opnieuw worden uitgevoerd, wat zeker niet goedkoop zal zijn. Je doet er dus vaak goed aan om het leggen van dakbedekking aan een expert over te laten.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑