Bedrijven schermafbeelding-2016-11-09-om-11-09-35

Published on november 9th, 2016

0

Praktische kostprijsberekening voor uw horecabedrijf

Als eigenaar van een restaurant of ander horecabedrijf bent u natuurlijk elke dag bezig met het bedenken en maken van de mooiste gerechten voor uw gasten. Het samenstellen van een menu is hier een belangrijk onderdeel van. 
Om de beste prijs voor uw gerechten te kunnen berekenen, heeft u accurate kennis van de kostprijs van de ingrediënten nodig.

Dit is een tijdrovende klus, en de prijzen veranderen zo vaak. U heeft geen tijd om elke dag de prijzen na te kijken, dat is een klus die u vast graag uitbesteedt. Gelukkig is hiervoor tegenwoordig praktische software beschikbaar om u deze rompslomp uit handen te nemen. Dit bespaart u veel tijd, geld en moeite.


Kostprijsberekening in de horeca is een belangrijk onderdeel van het succes van een horecabedrijf. Dit systeem helpt u om op een gemakkelijke manier de juiste marge voor de gerechten te kunnen berekenen. 

 

Automatisering in de horeca


Het online systeem voor kostprijsberekening heeft de groothandelsprijzen van veel ingrediënten in een overzicht beschikbaar, en deze worden veelvuldig bijgewerkt waardoor de informatie altijd actueel is. De inkoopsprijzen kunnen natuurlijk fluctueren, ook naar gelang het seizoen.


In het programma is één oogopslag te zien welke producten aanzienlijk in prijs zijn gestegen, waardoor uw marge in het geding zou kunnen komen. Daarop kunt u actie ondernemen, door of de prijs van het gerecht te verhogen, of de receptuur aan te passen. Het is ook mogelijk dat een bepaald gerecht niet meer renderend is. Een product verkopen waar geld bij moet, is natuurlijk niet de bedoeling.


Het systeem heeft de inkoopsprijzen van uw producten, u geeft vervolgens aan met welke marges u werkt en u ziet direct wat er uit komt en welke verkoopsprijzen u kunt hanteren. Als u een nieuw recept heeft, dan kunt u dit gemakkelijk in het systeem invoeren omdat de tekst automatisch wordt herkend.


Uw bedrijfsproces wordt hierdoor efficiënter, door verbetering van de structuur.

Door het overzicht en inzicht in de kosten van ingrediënten kunt u scherper inkopen. Het gemak van het systeem bespaart ook tijd en energie, waardoor u zich beter kunt richten op uw bedrijf.


Vraag een vrijblijvende demonstratie aan, dan kunt u direct zien welke voordelen het voor u heeft.

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑