Shops macbook

Published on maart 13th, 2017

0

Kies een goede batterij voor je MacBook

Ben jij de trotse bezitter van een MacBook? Dit is een fijne laptop die lang meegaat. Je zult hem daarom ook goed willen verzorgen. Om je MacBook in topvorm te houden kun je regelmatig software updates uitvoeren, je bestanden netjes ordenen en regelmatig een back-up maken, extern of in de cloud, en ook bepaalde hardware kan eens in de zoveel tijd vervangen worden.

Na verloop van tijd is de batterij bijvoorbeeld aan vervanging toe. De batterij is dan zo vaak leeggelopen en opgeladen dat de accu versleten is. Dit is een gebruikelijk onderdeel van het onderhoud van je MacBook. Gemiddeld is dit na 4 à 6 jaar nodig. Een Apple MacBook is een zeer goede laptop dus deze is zeker een regelmatige onderhoudsbeurt waard. Een goede nieuw accu monteren is daarom belangrijk. Zorg dat je de juiste accu bij het juiste model bestelt.

Duurzame MacBook batterij

Dat een accu lang meegaat is niet alleen voor je laptop belangrijk, ook voor het milieu is het goed om zo weinig mogelijk afval van batterijen te veroorzaken. Met een goedkope batterij ter vervanging moet je veel vaker een nieuwe kopen. Je kunt hier dus beter goed in investeren. Een voorbeeld van goede batterijen voor je MacBook zijn de batterijen van het Nederlandse merk Hesker. Deze batterijen hebben een zeer hoog vermogen, zo kun je urenlang werken op een volle accu. De cellen van deze batterij zijn geproduceerd in Japan. In tegenstelling tot energiecellen uit China, waar andere batterijen veelal uit zijn opgebouwd, zijn deze Japanse cellen een stuk duurzamer en voordeliger. De totale levensduur van de batterij is daardoor ook veel beter.

Zelf de MacBook batterij vervangen

Meestal is het vervangen van een accu vrij makkelijk. Voor de MacBook’s uit het jaar 2005 tot 2008 geldt dat je de accu los kunt klikken. De nieuwere modellen hebben een bodemplaat waar de batterij achter zit. Een goede leverancier van MacBook batterijen levert een schroevendraaiersetje mee. Zo heb je al het benodigde materiaal in één keer in huis en kun je de batterij makkelijk zelf vervangen zonder schade te veroorzaken door bijvoorbeeld een verkeerde schroevendraaier. Leg je MacBook verder op een stuk stof op een vlakke ondergrond om krassen te voorkomen.

Na een kleine onderhoudsbeurt heb je weer urenlang werkplezier op je MacBook!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑