Shops Schermafbeelding 2016-05-30 om 09.31.27

Published on juni 30th, 2018

0

Leder kopen in Raamsdonkveer

Goedkoop leer kopen, waar kan dat nog? Je ziet meer dan genoeg ateliers in Amsterdam en Rotterdam (‘de grote steden’) die nog altijd hun leer halen uit het provinciale Brabant. Juist op die plekken, op de kleine pittoreske weilanden van het Brabantse land, zijn er nog de ouderwetse leermakerijen te vinden die er vroeger in ons land zoveel waren. In Raamsdonkveer, bijvoorbeeld, bevindt zich Van Oosterum Leder. Dit is een van de toonaangevende leermakerijen van ons land: waar er vele zijn gesneuveld dankzij de grote multinationals, bestaat dit bedrijf nog steeds. Het kenmerkt zich door duurzaamheid, originaliteit en kwaliteit.

De Amsterdamse ateliers
Daarom is het ook niet gek dat Amsterdamse ateliers nog steeds naar Brabant afreizen om hun tassen te maken. Een goede tas wordt vooral gekenmerkt door een goede kwaliteit van het leder: als het leder niks is, dan wordt de tas ook niks. De gegeven kwaliteit van het leer is allesbepalend, maar bij Van Oosterum Leder letten ze vooral op kwaliteit. Als je goede kwaliteit leder wilt kopen moet je vooral hier zijn, want ze letten op waar het leer vandaan komt. Hoe heeft het dier geleefd? In wat voor klimaat? Hoe is het verzorgd? Al dit soort omstandigheden maken verschil uit voor hoe goed het leer uiteindelijk zal zijn.

Een rijke historie
Veel van dit soort bedrijven hebben ook een rijke historie. Van Oosterum Leder, bijvoorbeeld, bestaat al sinds de begin van de jaren twintig. Het is lange tijd een familiebedrijf gebleven, maar wordt sinds een korte tijd bestuurd door een directie. Maar een persoonlijke aanpak voert nog steeds de boventoon. Kwaliteit staat bij dit soort bedrijven voorop: en natuurlijk de typische Brabantse gezelligheid.


Kwaliteit staat voorop

Uiteraard moet een product goed worden afgewerkt. De manier waarop de huid wordt gelooid, bijvoorbeeld, of de manier waarop de huid wordt verwerkt tot de producten. Dit soort bedrijven specialiseren zich dus ook in verschillende producten, zoals tassen en schoenen, leren schorten maar ook paardrijzadels en banken van auto’s. Dit geeft dit soort bedrijven een unieke manier om op de markt in te staan, omdat ze zo’n verschillend assortiment hebben aan producten die ze aan de man kunnen brengen.

 

Voordeel

Dat is natuurlijk ook voor de klant een voordeel: hoe groter het assortiment is, hoe meer keuze. Dus als je iets zoekt en leder wilt kopen, dan kan je vast en zeker bij dit soort bedrijven terecht. Je hoeft alleen even naar Raamsdonkveer af te reizen (dicht bij Tilburg, een ontzettend leuke plek in van Brabant, met veel natuur) en je kan alles kopen wat je wilt.

Afreizen naar Raamsdonksveer
Dus wil je goedkoop leder kopen? Ga dan vooral naar Raamsdonksveer, of naar een andere kleine leermakerij in de omgeving van Tilburg. Ze staan graag voor je klaar om je te helpen met je wensen. Zo kan je een uniek product in huis halen, waar je de rest van je leven plezier van hebt. Want je weet: katoen is voor even, maar leer is voor altijd.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑